DIENSTEN MENU
grondbewerking

Grondbewerking

In de grondbewerking kunnen we u van dienst zijn met onze speciale kranen en machines. Binnen dit werkgebied bieden wij de juiste machines met ervaren personeel en daarbij een eerlijk advies. Graag gaan wij projectmatig te werk en stemmen uw behoeften en wensen af om een optimaal traject te kunnen doorlopen. Door onze kennis en kunde werken wij samen met u naar het beste resultaat.

Ploegen

Eén van de veel voorkomende diensten die wij uitvoeren is het ploegen. Dit gebeurt met een 4-schaar Kuhn ploeg. Deze bestaat uit een achterschaar die ploegt waardoor de grond onderop komt te liggen en de verse grond naar boven wordt gehaald. Op deze manier zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat u meerdere seizoenen op hetzelfde stuk grond kan telen.

Ook is er de mogelijkheid om uw grond om te laten spitten.

Ploegen

Zaaien

Wilt u bepaalde onderdelen van de oogst uit handen geven? Laat dan de grond zaaien door Loonbedrijf Simon van der Gun. Met vijf verschillende zaaimachines kunnen wij zaaien. Afhankelijk van het seizoen, de grondsoort en het product zetten wij verschillende zaaimachines in:

  • 3 meter en 2 meter brede rotoreg met een mechanische zaaimachine
  • Wiedeg met pneumatische zaaimachine
  • Mais-zaaimachine, 6 rijig
  • Vrede doorzaaimachine

Als loonbedrijf weten wij als geen ander hoe wij de grond zo min mogelijk kunnen belasten. Wij maken gebruik van hoogwaardige en lichte machines die het werk vergemakkelijken.

Machinaal Zaaien

Highlights

Project 1
Project 1
Voor het transport zijn verschillende kippers beschikbaar met een inhoud van 2,5 tot 14 m3